ua en ru

На Донбасі воювали понад 10 тис. російських військових, - Bellingcat

На Донбасі воювали понад 10 тис. російських військових, - Bellingcat Фото: у конфлікті на сході України брали участь тисячі росіян

Експерти проаналізували дані про військові нагороди в РФ після 2014 року

За час збройного конфлікту на Донбасі проти сил антитерористичної операції воювали понад 10 тисяч російських військових. Про це йдеться у свіжому звіті міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat.

Повідомляється, що експерти проаналізували нагородження російськими медалями чотирьох типів протягом двох років.


"Ми можемо довести, що в 2014 і 2015 року кількість усіх медалей раптово і різко зросла порівняно з кількістю медалей, які вручалися до 2014 р.", - йдеться у звіті.

Зокрема, повідомляється, що з листопада 2014 року по лютий 2016 року в РФ вручили 4 300 медалей "За бойові заслуги", які військові отримують за участь у бойових діях. У Bellingcat стверджують, що дані вказують на те, що в розглянутий період було вручено понад 10 тисяч медалей всіх чотирьох типів.

Крім того, з урахуванням доказів присутності російської армії на сході України і з урахуванням того, що до нагород були представлені не всі військові, Bellingcat припускає, що в бойових операціях на сході України взяло участь набагато більше 10 тис. російських військових.

"Швидше за все, у конфлікті на сході України брали участь або вносили в нього внесок десятки тисяч російських військовослужбовців", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше Bellingcat заявив про фальсифікації РФ даних по краху MH17 на Донбасі.