ua en ru

На Донбасі почастішали випадки дезертирства бойовиків, - розвідка

На Донбасі почастішали випадки дезертирства бойовиків, - розвідка Фото: бойовики

В окупаційних військах на Донбасі почастішали випадки дезертирства

У з'єднаннях та частинах окупаційних військ на Донбасі зафіксовано збільшення випадків дезертирства, у тому числі зі зброєю. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки міністерства оборони України.

Повідомляється, що тільки за останній тиждень п'ятеро бойовиків з Новоазовська самовільно залишили передові позиції. Двох з них затримали місцеві мешканці при спробі викрадення майна з транспортних засобів на автомобільній стоянці.

Розвідники повідомляють, що випадки дезертирства пов'язані зі зловживанням командним складом російських окупаційних військ службовим становищем, зростанням конфліктів у відносинах між командирами і підлеглими, систематичними грошовими поборами на "потреби підрозділів і затримками у виплаті грошового забезпечення.

Також і один військовослужбовець 7 окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 АК дезертирував зі зброєю. При спробі затримання військовою поліцією застосував зброю і був убитий.

Нагадаємо, за минулу добу, 15 травня 2017 року, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі в ході бойових дій двоє українських військових отримали поранення.