ua en ru

На Донбасі за добу поранено одного військового

На Донбасі за добу поранено одного військового Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики з території окупованих населених пунктів обстріляли Чермалик та Широкине

У районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі окупанти у суботу, 13 жовтня, 26 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, 10 разів було застосоване озброєння, заборонене мінськими домовленостями, одного військового поранено. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на штаб ООС у Facebook.

Зокрема, протягом минулої доби бойовики обстрілювали наші позиції в районі населених пунктів Кримське, Вільний, Катеринівка, Степне, Троїцьке, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

"Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Новолуганське та Лебединське противник обстрілював з мінометів 120 калібру, а по опорних пунктах біля Вільного, Троїцького, Світлодарська та Лебединського застосовував міномети калібру 82 мм", - йдеться у зведенні.

Крім того, надвечір бойовики з території окупованих населених пунктів Верхньошироківське та Саханка обстріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм Чермалик та Широкине на маріупольському напрямку. Наслідки та масштаби руйнувань наразі оцінюються.

За даними розвідки, минулої доби поранено чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ.

"Від початку поточної доби противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Гнутове та Широкине. Важке озброєння не застосовувалося. Один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", - розповіли у штабі.

На Донбасі за добу поранено одного військового

Нагадаємо, 13 жовтня над Лисичанськом (Луганська область) українські війскові збили безпілотник бойовиків.