ua en ru

У Луганській обл. українські військовики збили безпілотник бойовиків

У Луганській обл. українські військовики збили безпілотник бойовиків Фото: збитий безпілотник (fb.com - pressjfo.news)

Безпілотник був знищений за допомогою вертольоту Мі-24

Над Лисичанськом (Луганська область) українські війскові збили безпілотник бойовиків. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр операції Об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

У повідомленні йдеться, що сьогодні, 13 жовтня, у районі Лисичанська екіпаж вертольоту Мі-24 збив російський безпілотний літальний апарат (БПЛА) "Орлан-10".

"О 08:09 радіотехнічними засобами виявлено повітряну ціль, попередньо ідентифіковану як безпілотний літальний апарат "Орлан-10", який знаходиться на озброєнні збройних сил Російської Федерації. Ціль маневрувала, виконуючи, очевидно, розвідувальний політ за маршрутом Лисичанськ - Сєвєродонецьк. Відразу ж чергові сили з протиповітряної оборони було приведено у бойову готовність №1. Командувачем збройних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим було прийнято рішення для знищення цілі залучити вертоліт вогневої підтримки Мі-24", - повідомили у відомстві.

У Луганській обл. українські військовики збили безпілотник бойовиків

Зазначається, що о 08:45 екіпаж вертольота отримав команду "Повітря!" і злетів на перехоплення повітряної цілі.

"Виявивши ціль візуально, екіпаж вертольоту почав її переслідування. Російський безпілотник інтенсивно маневрував по висоті і часто змінював курс, але це його не врятувало. Влучною чергою "Орлан-10", російських окупаційних військ, було збито в районі населеного пункту Борівське. Вже о 10:10 підрозділами наземних військ Об'єднаних сил його уламки було знайдено та ідентифіковано", – додали в прес-центрі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сили операції Об'єднаних сил (ООС) провели тренування із виявлення та ліквідації ворожих безпілотних літальних апаратів (БПЛА). До тренування були залучені екіпажі вертольотів та наземних підрозділів. Вітчизняний безпілотник "Лелека" грав роль російського "Орлана", а вертолітники на нього полювали.