ua en ru

На Донбасі за добу обійшлось без втрат серед українських військових

На Донбасі за добу обійшлось без втрат серед українських військових Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціям українських військ

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за минулу добу, 28 серпня 2018 року, жоден український військовий не загинув та не отримав поранення. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

За даними Міноборони, за минулу добу бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціям українських військ. Зокрема, 23 рази обстріли велися на Донецькому напрямку.

"Протягом минулої доби бойових втрат серед українських захисників немає", - зазначив Гуцуляк.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 22 серпня контактна група в Мінську погодила запровадження режиму тиші ("шкільного перемир'я") на Донбасі, у зв'язку з початком нового навчального року. Перемир'я почалося о 00:00 29 серпня, однак, як повідомила українська сторона СЦКК, одразу ж було зірвано бойовиками. У СЦКК зазначили, що перемир'я не протрималося і 10 хвилин.

Крім того, місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі понад 70 порушень режиму припинення вогню на Донбасі з 00:01 29 серпня. Заступник голови місії ОБСЄ Олександр Хуг наголосив, що сторонам необхідно виконати свої підтверджені зобов'язання щодо припинення вогню.