ua en ru

СММ ОБСЄ з півночі зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню на Донбасі

СММ ОБСЄ з півночі зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню на Донбасі Фото: Олександр Хуг (uacrisis.org)

Хуг закликає сторони виконувати зобов'язання щодо припинення вогню

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ з 00:01 29 серпня зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Про це повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, йдеться на сторінці місії в Twitter.

За його словами, СММ зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню з півночі 29 серпня.

"Сторонам необхідно виконати свої підтверджені зобов'язання щодо припинення вогню. Вогонь повинен припинитися прямо зараз в цілях захисту українців по обидві сторони лінії зіткнення", - заявив Хуг.

СММ ОБСЄ з півночі зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню на ДонбасіСММ ОБСЄ з півночі зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню на Донбасі

Нагадаємо, на сході України опівночі в середу, 29 серпня, набуло чинності чергове перемир'я, на цей раз - в зв'язку з початком навчального року. Новий режим тиші на Донбасі був узгоджений в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 серпня.

Бойові дії повинні бути зупинені вздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

Олександр Хуг, перебуваючи в Донецьку, закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися так зване шкільне перемир'я.

Також повідомлялося, що в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики 32 рази відкривали вогонь з позицій наших військ за минулу добу, вночі двічі обстріляли з великокаліберних кулеметів позиції ООС біля Гнутово і Талаковки.