ua en ru

Перемир'я на Донбасі не протрималося і 10 хвилин, - СЦКК

Перемир'я на Донбасі не протрималося і 10 хвилин, - СЦКК Іллюстративне фото (з відкритих джерел)

"Шкільного перемир'я" сторони мали дотримуватися з 00:00 29 серпня

Перемир'я на Донбасі, узгоджене в рамках засідання контактної групи в Мінську, не протрималося і 10 хвилин. Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр штабу операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Як зазначається, так зване "шкільне перемир'я", якого сторони мали дотримуватися з 00:00 29 серпня, було одразу ж зірване бойовикам - опівночі бойовики з великокаліберного кулемета відкрили вогонь по українських позиціях в районі Гнутового.

"Незважаючи на досягнуті домовленості щодо режиму припинення вогню у рамках "шкільного перемир'я", оголошеного з 00:00 29 серпня 2018 року, бойовики збройних формувань Російської Федерації не "протримались" і 10 хвилин", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що сьогодні о 09:15 бойовики обстріляли з гранатометів, стрілецької зброї та мінометів українські позиції в районі Новотошківського.

"Українська сторона СЦКК продовжує фіксувати порушення збройними формуваннями Російської Федерації режиму припинення вогню та інформуватиме про всі виявлені факти таких порушень", - йдеться у повідомленні.

Перемир'я на Донбасі не протрималося і 10 хвилин, - СЦКК

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що місія ОБСЄ з 00:01 29 серпня зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Зазначимо, про новий режим тиші на Донбасі контактна група домовилася 22 серпня у Мінську.