ua en ru

На Донбасі відбулось бойове зіткнення сил АТО з бойовиками, - штаб

На Донбасі відбулось бойове зіткнення сил АТО з бойовиками, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 37 разів відкривали вогонь по українських підрозділах в зоні АТО

На Донбасі відбулось бойове зіткнення сил антитерористичної операції (АТО) з бойовиками. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Російські окупаційні війська продовжують порушувати Мінські домовленості. З початку доби вони 37 разів відкривали вогонь по українських підрозділах в районі проведення АТО, 9 з них з забороненої важкої артилерії...Знову відбулось бойове зіткнення з застосуванням стрілецької зброї та ГП-25 в районі Богданівки, де наші захисники дали гідну відповідь ворожому вогню", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, на Донецькому напрямку бойовики випустили понад дві сотні смертоносних снарядів. Під ворожі обстріли зі 122 мм артилерії потрапили Луганське та Ленінське, 152 калібр противник застосував по позиціях у Троїцькому та тричі по Семігір’ю. Вогню з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї протистояли українські воїни на ділянці Торецьк - Авдіївка. У Новоселівці, Новгородському та Верхньоторецькому ворог до того ж застосував БМП, а у Троїцькому танк.

"На Маріупольському напрямку ще до світанку російські окупанти обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному, застосувавши артилерію 122 калібру. Мар’їнка, Павлопіль та Красногорівка були обстріляні з мінометів та гранатометів, а позиції у Новогригорівці зі стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Луганському напрямку під артилерійський вогонь 122 мм калібру потрапили Новозванівка та Калинове-Попасне. По позиціях в Золотому вівся прицільний вогонь зі 120 мм міномету та автоматичного станкового гранатомету. Поблизу Новоолександрівки та Новотроїцького ворог відкривав здебільшого гранатометний вогонь.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 18 серпня 2016 року: Російські окупаційні війська продовжують порушуват...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 18 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко допускає повномасштабне російське вторгнення в Україну.