ua en ru

На Донеччині триває обладнання 268 опорних пунктів, - Міноборони

На Донеччині триває обладнання 268 опорних пунктів, - Міноборони Фото: фортифікаційні споруди на Донбасі

Повністю роботи завершені на 35 опорних пунктах

На Донеччині триває фортифікаційне обладнання 268 опорних пунктів оборонного рубежу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Згідно з рішенням Президента України та постанови Кабінету міністрів України від 18.03.2015 року № 107 "Про деякі питання забезпечення у 2015 році будівництва споруд з метою зміцнення обороноздатності держави" Збройні Сили України у взаємодії з обласними, міськими та військово-цивільними державними адміністраціями виконують інженерні роботи по фортифікаційної обладнання смуг оборонного рубежу на 268 опорних пунктах", - йдеться в повідомленні.

Для своєчасного будівництва фортифікаційних споруд Міноборони здійснило часткове фінансування всіх залучених обласних державних адміністрацій на суму 488,1 млн грн. За даними міністерства, 13 ОДА вже надали підтверджуючі документи про витрати на будівництво інженерних споруд на загальну суму 276, 9 млн грн.

В даний час триває здача зведених опорних пунктів на смугах оборони. Спільні комісії секторів вже взяли до використання 20 опорних пунктів, з яких 6 - на першій і 14 - на третій смугах оборони.

Повністю роботи завершилися вже на 35 опорних пунктах, з яких 9 - на першій, 3 - другий і 23 - третьої смугах оборони. На 111 опорних пунктах роботи тривають.

Нагадаємо, 16 липня Президент України Петро Порошенко оголосив про завершення будівництва оборонних фортифікацій на лінії зіткнення на Донбасі.