ua en ru

На Донбасі загинув український військовий

На Донбасі загинув український військовий Фото: ООС на Донбасі (mil.gov.ua)

Ще один військовослужбовець отримав поранення

З початку поточної доби, 19 червня, бойовики три рази обстріляли позиції Об'єднаних сил, унаслідок чого один український військовий загинув та ще один отримав поранення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення штабу ООС у Facebook.

Зазначається, щоо обстріли зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів велися в районі населених пунктів Лебединське, Новотроїцке, Мар'їнка.

Крім того, протягом попередньої доби 18 червня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. З них чотири рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів.

Зокрема, обстріли велися в районі Авдіївки, Красногорівки, Верхньоторецького, Пісок, Водяного, Луганського, Новолуганського, Травневого, Троїцького.

"За минулу добу троє українських захисників отримали поранення, ще два чоловіки - бойові травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям.
Втрати противника уточнюються", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що російсько-окупаційні війська у неділю, 16 червня 2019, обстріляли цивільну інфраструктуру в селищі Новолуганське на Донбасі.

РБК-Україна писало, що українська сторона Спільного центру контролю й координації (СЦКК) повідомила, що у Донецькій області бойовики здійснили обстріл житлового будинку у місті Мар’їнка.