ua en ru

На Донбасі з початку року через бойові дії постраждали понад 400 цивільних, - ОБСЄ

На Донбасі з початку року через бойові дії постраждали понад 400 цивільних, - ОБСЄ Фото: Олександр Хуг (osce.org/Jonathan Perfect)

З початку 2017 року було зафіксовано понад 2 тисяч випадків обмеження свободи пересування місії ОБСЄ

Внаслідок бойових дій на Донбасі з початку 2017 року постраждали понад 400 цивільних осіб. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кількість жертв серед цивільного населення, підтверджених СММ ОБСЄ в Україні, за цей рік сягає понад 400 осіб", - заявив Хуг.

За його словами, з початку 2017 року було зафіксовано понад 2 тисяч випадків обмеження свободи пересування спостерігачів СММ ОБСЄ. Більшість з них пов'язані з наявністю мін та нерозірваних боєприпасів, які сторони не спромоглися вилучити попри взяті на себе зобов'язання.

Крім того, майже 700 обмежень були пов'язані з забороною чи затримкою доступу СММ з боку переважно озброєних осіб, а також військовослужбовців. Хуг зазначив, що найчастіше спостерігачі стикаються з недопуском до територій в непідконтрольних уряду районах, біля неконтрольованих ділянок кордону з Російською Федерацією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОБСЄ з початку року зафіксувала понад 325 тис. порушень режиму перемир'я на Донбасі.