ua en ru

На Донбасі щодня відбувається близько сотні обстрілів українських позицій, - Гройсман

На Донбасі щодня відбувається близько сотні обстрілів українських позицій, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (rada.gov.ua)

Гройсман обговорив з делегацією Конгресу США ситуацію на Донбасі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що на Донбасі щодня відбувається близько сотні обстрілів українських позицій. Про це Гройсман заявив під час зустрічі з членами Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки, передає "Урядовий портал".

Глава Уряду подякував народу і керівництву США за всебічну підтримку України у важкий історичний момент, зокрема за підтримку продовження санкцій проти країни-агресора.

Гройсман повідомив, що Україна щодня несе близько сотні обстрілів з боку контрольованих російською стороною бойовиків на сході країни.

"Нам не потрібні (самі) санкції. Нам потрібно, щоб Росія пішла з нашої країни. Сьогодні наші воїни захищають не тільки кордони країни, а демократичні цінності, повагу до міжнародного права. Ми всі повинні змусити Росію залишити нашу країну і повернутися до своїх кордонів. Весь цивілізований світ повинен бути єдиним. Тому дуже важливо, щоб наша обороноздатність була ефективною ", - наголосив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр проінформував про дії уряду по здійсненню перетворень в Україні. Так, в минулому році Кабміну вдалося досягти макроекономічної стабілізації, відновити економічне зростання, сформувати систему національного законодавства по боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп планує запропонувати знизити енергозалежність Європи від Російської Федерації (РФ) з допомогою поставок газу з США.