ua en ru

На Донбасі бойовики готуються до "зачисток" двох окупованих районів, - ГУР

На Донбасі бойовики готуються до "зачисток" двох окупованих районів, - ГУР Ілюстративне фото: бойовик (flickr.com kreker)

Бойовики готуються до проведення "зачисток" у Тельманівському та Старобешівському районах

"Командування" тимчасово окупованих районів Донбасу готується до проведення "зачисток" у Тельманівському та Старобешівському районах. Про це повідомив на брифінгу в неділю прес-секретар Міністерства оборони полковник Максим Праута з посиланням на Головне управління розвідки (ГУР).

Відповідні заходи пропагандистські ЗМІ бойовиків пояснюють нібито необхідністю "попереджувальних антитерористичних заходів". У них візьмуть участь російські військові і "представники міністерств державної безпеки і внутрішніх справ" терористичної організації "ДНР".

"Передбачається, що в ході проведення заходів місцевому населенню буде обмежений в'їзд-виїзд, будуть здійснюватися обшуки в місцях проживання, та опитування з метою виявлення проукраїнськи налаштованих громадян", - повідомляє розвідка.

Крім того, терористи продовжують посилювати в окупованих районах Донбасу адміністративно-поліцейський режим і захист місць дислокації підрозділів російсько-окупаційних військ.

Нагадаємо, раніше ГУР повідомляло, що на Донбасі бойовики встановлюють мінно-вибухові загородження в межах населених пунктів.