ua en ru

Туска знову допитують у справі про катастрофу літака Качиньського

Туска знову допитують у справі про катастрофу літака Качиньського Фото: Дональд Туск (European Union 2017 - European Parliament)

Голови Європейської ради прокуратура викликала в якості свідка

Польська прокуратура викликала голови Європейської ради Дональда Туска до Варшави на допит в якості свідка у справі про катастрофі Ту-154 під Смоленськом у 2010 році. Про це передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що прокуратура допитає Туска про недоробки, пов'язаних з організацією впізнання жертв катастрофи лайнера Ту-154 під Смоленськом, у якій загинув президент Польщі Лех Качинський.

Слідчі також мають намір з'ясувати, чому після катастрофи під Смоленськом упізнання тіл було довірено російським фахівцям, що в результаті призвело до численних помилок.

"Я повинен взяти це на себе, хоча вже докладно пояснював все в прокуратурі, не знаю, що нового міг би сказати", - прокоментував Туск виклик в прокуратуру.

Представники польської опозиції заявили, що другий виклик Дональда Туска до Варшави на допит є формою політичної помсти нинішньої влади. В уряді країни у свою чергу заявляють, що Туск, як і будь-який інший громадянин, зобов'язаний співпрацювати з прокуратурою.

Нагадаємо, 27 липня польська прокуратура вже викликала Дональда Туска на допит у справі про смоленську катастрофу.