ua en ru

На посаду командувача Об’єднаних сил вже є кандидатури, - Муженко

На посаду командувача Об’єднаних сил вже є кандидатури, - Муженко Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

Командувача Об’єднаних сил Порошенко призначатиме відповідним указом

На посаду командувача Об’єднаних сил вже є відповідні кандидатури. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Президент України визначив ряд організаційних завдань, які необхідно вирішити Генштабові, Міноборони України, для того, щоб перейти до формату іншої операції, як я вже сказав, створення Об’єднаного оперативного штабу і визначення командувача Об’єднаних сил, який буде здійснювати управління тими силами і засобами, які будуть брати участь у цій операції. Така робота проводиться. У нас є відповідні кандидатури. Вони потребують певної процедури узгодження. І після цього в найкоротші терміни вони будуть надані президентові України для затвердження", - зазначив Муженко.

Крім того, він зазначив, що командувача Об’єднаних сил Порошенко призначатиме відповідним указом.

"Це дійсно буде людина, яка має досвід участі в цій операції (АТО, - ред.), бойовий досвід і достатньо навичок, знань і практичного досвіду для того, щоб виконувати такі завдання і таку функцію", - повідомив Муженко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Муженка, в Україні триває зміна формату антитерористичної операції на Донбасі на операцію Об'єднаних сил.