ua en ru

Частка брендових бензинів на ринку України складає близько 2%, - експерт

Частка брендових бензинів на ринку України складає близько 2%. Про це заявив директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн на прес-конференції, коментуючи заяву Антимонопольного комітету України (АМКУ) про завищену вартість брендових бензинів в Україні і знизити ціни до конкурентно-обґрунтованих, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це мізер, який абсолютно не впливає ні на що. Це майданчик, де компанії серйозно конкурують. Розгін цін - близько 1,3-1,4 грн. Тобто конкуренція там божевільна відбувається між собою", - підкреслив Куюн, зазначивши, що в чотирьох компаній, до яких виникли претензії ("Лукойл", "Окко", WOG і Shell) частка ринку за кількістю заправних станцій менше, ніж у одного найбільшого гравця, який контролює 30% ринку - групи "Приват".
Нагадаємо, 1 листопада перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін заявив, що вартість брендових бензинів в Україні завищена на 1-1,8 грн. За його словами, в минулу середу, 26 жовтня, було попередження в 10-добовий строк знизити ціни до конкурентно-обґрунтованих, тобто ціни, "яка відображала б баланс платоспроможності населення з прибутком цих компаній".