ua en ru

Доля: "Артемсіль" відвантажила перших 200 т продукції мережі АТБ за прямим контрактом

Сьогодні ДП "Артемсіль" відвантажила перших три вагони солі для найбільшої в Україні торгової мережі АТБ. Про це заявив в. о. директора "Артемсолі" Володимир Доля.

За його словами, це відбулося в рамках прямого контракту, підписаного державним підприємством з рітейлером без участі посередників, що передбачає поставку 15 тис. тонн продукції на умовах оплати протягом 5 днів з моменту відвантаження.

"Ми відвантажили перші 200 тонн солі прямим споживачеві, підвищивши при цьому відпускну ціну на 15%, натомість на полицях АТБ наша сіль з нових поставок буде коштувати приблизно на 12% дешевше. Це стало можливим завдяки тому, що ми позбавилися від посередника в даному ланцюгу - "виробник-продавець". Упевнений, що слідом за лідером рітейл-ринку України до нас прийдуть і інші великі мережеві супермаркети, і ми з ними почнемо працювати без дилерів, підвищуючи тим самим рентабельність "Артемсолі" і знижуючи вартість продукту для кінцевого споживача", - заявив він.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, на протязі останніх 20 років система збуту продукції "Артемсолі" полягала в реалізації продукції через дилерів і за прямими договорами, при цьому частка дилерських контрактів з кожним роком витісняла прямі контракти.

"На сьогодні мінімізація участі посередників в процесі збуту готової продукції - один з основних важелів оздоровлення підприємства", - вважає Доля.