ua en ru

Борги за газ жителів Київської області досягли майже 1 млрд гривень

Борги за газ жителів Київської області досягли майже 1 млрд гривень Борги за газ жителів Київської області досягли майже 1 млрд гривень

Неплатежі за газ ставлять під загрозу організацію стабільного газопостачання в опалювальний сезон

Загальний борг за газ жителів Київської області на сьогодні становить близько 1 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київоблгазу".

У компанії відзначили, що неплатежі за газ ставлять під загрозу організацію стабільного газопостачання в опалювальний сезон.

Серед найбільших боржників переважно жителі приватного сектора пристоличних районів (Києво-Святошинського, Броварського, Васильківського та Вишгородського р-ну).

"Якщо споживачі не вважають за потрібне платити за газ і не реагують на попередження, ми змушені вдатися до радикального і дієвого способу ліквідації заборгованості - відключення від газопостачання, - пояснює голова правління "Київоблгазу" Дмитро Дронов. - Наші оперативні бригади щодня проводять рейди з відключення боржників".

Також він додав, що для відновлення газопостачання, крім боргу, потрібно буде оплатити вартість робіт по відключенню та відновлення газопостачання.

На сьогодні в Київській області близько 500 споживачів мають борг понад 30 тисяч гривень. Така сума боргу дає законне право компанії в судовому порядку накласти арешт на рахунки і джерела доходів боржника і навіть конфіскувати майно, відзначили в компанії.