ua en ru

Борг споживачів перед "Нафтогазом" за минулий тиждень зменшився на 5,1% - до 18,3 млрд грн

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" за минулий тиждень скоротилася на 5,1% (або 991 млн грн) і станом на 14 жовтня 2014 р. становила 18 млрд 334 млн грн.

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" за минулий тиждень скоротилася на 5,1% (або 991 млн грн) і станом на 14 жовтня 2014 р. становила 18 млрд 334 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Із загальної суми борг підприємств ТКЕ (виробляють теплову енергію для забезпечення опалення та підігріву води для населення, бюджетних організацій та комерційних споживачів) і ТЕЦ (здійснюють виробництво тепла і електроенергії для населення, бюджетних організацій та комерційних споживачів) за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить 88%, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - майже 9%, борг прямих промислових споживачів - близько 3%.

При цьому заборгованість ПАТ "Київенерго" за минулий тиждень перед компанією "Нафтогаз України" зменшилась на 27 млн грн (2,2% від загальної суми боргу).

Як нагадують у прес-службі "Нафтогазу", компанія одержала графік розрахунків за спожитий газ та відновила газопостачання підприємствам ПАТ "Київенерго".

Раніше повідомлялося, що "Київенерго", КМДА та НАК "Нафтогаз України" домовилися щодо відновлення газопостачання ТЕЦ-6.