ua en ru

"Київенерго" відновить подачу гарячої води жителям Троєщини протягом двох днів

Компанія "Київенерго" обіцяє відновити подачу гарячого водопостачання мешканцям київського мікрорайону Троєщина протягом двох днів.

Компанія "Київенерго" обіцяє відновити подачу гарячого водопостачання мешканцям київського мікрорайону Троєщина протягом двох днів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

Як зазначається, рішення даного питання стало можливим після досягнення домовленості між "Київенерго", КМДА та НАК "Нафтогаз України" щодо відновлення газопостачання ТЕЦ-6.

"Очікується, що постачання газу на ТЕЦ буде відновлено сьогодні, 8 жовтня. А протягом 9 жовтня всім споживачам, які відносяться до зони ТЕЦ-6 та були відключені із-за зупинки теплоджерела, буде відновлено гаряче водопостачання. Враховуючи технологічний процес запуску роботи теплової системи, подачу гарячої води в будинки планується завершити до 20:00 9 жовтня", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що однією з головних причин відсутності гарячого водопостачання цих споживачів було рішення Кабміну щодо обмеження газопостачання столичних теплоджерел для економії природного газу.

"Після скасування обмежень уряду, беззаперечною умовою "Нафтогазу" для відновлення газопостачання ТЕЦ компанії було узгодження позицій КМДА, "Київенерго" і НАК "Нафтогаз України" щодо розрахунків за теплову енергію і відповідно за газ і підписання графіків погашення заборгованості", - відзначили в компанії.

Відзначимо, раніше в Київраді пояснили відсутність гарячої води у ряду районів обмеженням газопостачання ТЕЦ-6.

Нагадаємо, ПАТ "Київенерго" станом на 8 жовтня видало 74% житлових будинків Києва акти готовності до опалювального сезону. При цьому кількість будинків без гарячої води станом на 6:00 8 жовтня становила 2 тис. 373.