ua en ru

Борг Києва за електроенергію становить майже 1 млрд гривень

Борг Києва за електроенергію становить майже 1 млрд гривень Фото: борг за електрику (колаж РБК-Україна)

Загальна заборгованість столиці перевищує 1 млрд гривень

Заборгованість міста Києва за електроенергію станом на 1 вересня 2017 року становить 980,9 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ВАТ "Київенерго".

"Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ВАТ "Київенерго" на 1 вересня 2017 становить 980 900 000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, основними боржниками залишаються підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, державний бюджет і населення.

Так, підприємства житлокомунгоспу, у т. ч. підприємства життєзабезпечення міста заборгували за електроенергію 445,6 млн гривень. Борг найбільшого боржника КП "Київський метрополітен" складає 168,6 млн гривень.

Заборгованість держбюджету з компенсації пільг та субсидій перед "Київенерго" становить 92,9 млн гривень, з них борг "Київводоканалу" - 34 млн гривень.

Борг населення Києва за спожиту електричну енергію перед "Київенерго" на 1 вересня 2017 склав 365,3 тис. гривень. Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом'янського районів - 52,6 млн, 41,5 млн і 40,5 млн гривень відповідно.

altalt

Фото: інфографіка "Київенерго" (kyivenergo.com)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг мешканців Києва за тепло, опалення і гарячу воду перед ВАТ "Київенерго" становить 3,6 млрд гривень.