ua en ru

Борг Києва за електроенергію перевищує 1 млрд гривень

Борг Києва за електроенергію перевищує 1 млрд гривень Фото: "Київенерго" (polycar.com.ua)

Протягом червня борг збільшився на 91 млн гривень

Борг Києва за електроенергію перевищує 1 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПАТ "Київенерго".

"Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" на 1 липня 2017 року становив понад 1,1 млрд гривень. Протягом червня він збільшився на 91 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підприємства житлокомунгоспу, зокрема підприємства життєзабезпечення міста, у червні збільшили заборгованість за електроенергію на 72,5 млн гривень.

Найбільшим боржником наразі є "Київводоканал", який збільшив суму боргу до 209,5 млн гривень. Крім того, повідомляється, що "Київський метрополітен" за червень 2017 року збільшив заборгованість на 31,2 млн гривень - до 131,1 млн гривень.

"Борг населення м. Києва за спожиту електричну енергію перед "Київенерго" на 1 липня 2017 року становив 379 млн гривень. Збільшення заборгованості зафіксоване у Голосіївському, Дарницькому та Деснянському районах столиці", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що найбільшими боржниками за електроенергію є споживачі Дарницького, Святошинського та Деснянського районів. Їхня заборгованість на 1 липня 2017 року становила 54,1 млн гривень, 44,2 млн гривень та 43,2 млн гривень відповідно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом травня борг Києва перед енергетичним комплексом "Київенерго" за електрику збільшився на 1,8 млн гривень і станом на 1 червня перевищив 1 млрд гривень.