ua en ru

Борг Києва за електроенергію перевищив 1 млрд гривень

Борг Києва за електроенергію перевищив 1 млрд гривень Фото: борг Києва за електрику перевищив 1 млрд гривень (polycar.com.ua)

За травень він збільшився на 1,8 млн гривень

протягом травня борг Києва перед енергетичним комплексом "Київенерго" за електрику збільшився на 1,8 млн гривень і станом на 1 червня перевищив 1 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

Повідомляється, що в травні заборгованість за електроенергію перед компанією продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, державного бюджету з компенсації пільг та субсидій населення. Сумарно заборгованість цих споживачів становить 532,1 млн гривень.

При цьому підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності зменшили свою заборгованість на 5,1 млн гривень до 399,8 млн гривень.

Найбільший боржник ПАТ "АК "Київводоканал" - збільшив суму боргу до 170,1 млн гривень з 158,3 млн гривень. КП "Київський метрополітен" на 1 червня 2017 збільшив заборгованість на 32,7 млн гривень - до 99,9 млн гривень.

"Населення Києва протягом травня 2017 збільшило заборгованість за спожиту електричну енергію перед "Київенерго" на 53 млн гривень - до 378,5 млн гривень. Збільшення заборгованості зафіксовано в усіх районах столиці крім Дарницького та Печерського районів. Найбільшими боржниками за електроенергію перед "Київенерго" є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом'янського районів. Їх заборгованість на 1 червня 2017 склала 53,8 млн гривень, 44,5 млн гривень та 42,9 млн гривень відповідно", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, "Київенерго" допускає відсутність гарячої води у 5 районах Києва до опалювального сезону.