ua en ru

Борг Каталонії перед урядом Іспанії становить понад 50 млрд євро

Борг Каталонії перед урядом Іспанії становить понад 50 млрд євро Фото: Каталонія (flickr.com SBA73)

Борг Каталонії перед центральним урядом становить 52 млрд євро

Борг Каталонії перед центральним урядом Іспанії становить 52 млрд євро. Про це повідомляє ВВС.

Повідомляється, що каталонські банки Caixa і Sabadell, а також кілька компаній житлово-комунального сектора переводять штаб-квартири в інші регіони Іспанії. Видання зазначає, що за ними можуть послідувати інші.

"На Каталонію припадає п'ята частина іспанської економіки, однак і зобов'язань у автономії досить: вона повинна центрального уряду 52 млрд євро", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що каталонський банк Banco Sabadell прийняв рішення перенести штаб-квартиру з Барселони в Аліканте через імовірності оголошення незалежності в регіоні.

Повідомляється, що Banco Sabadell у четвер, 5 жовтня, заявив, що запланував цей крок "для захисту інтересів наших клієнтів, акціонерів і співробітників". Згідно з інформацією видання, Banco Sabadell заснований понад 100 років тому і вперше у своїй історії змінює офіс. Також рішення покинути Каталонію розглядає третій за величиною банк - CaixaBank. Рада директорів розглядає переміщення офісу в Мадрид, де у банку є дочірня компанія MicroBank, або на Пальма-де-Майорка.