ua en ru

Договір щодо управління ГТС України можуть підписати у ІІІ кварталі 2018 року, - Коболєв

Договір щодо управління ГТС України можуть підписати у ІІІ кварталі 2018 року, - Коболєв Фото: Андрій Коболєв (УНІАН)

Коболєв запропонував до серпня-вересня підписати документи з управління

Підписання договору на управління газотранспортною системою (ГТС) України з міжнародними партнерами можливо в третьому кварталі 2018 року. Про це сьогодні в ефірі "5 каналу" повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України Андрій Коболєв.

"Ми вважаємо, що це можна почати робити приблизно з третього кварталу 2018 року. Ми пропонуємо одразу обговорити умови конкурсу у Верховній Раді, щоб вона попередньо сказала: так, це ті критерії, за які ми готові брати партнера. За цими критеріями провести конкурс протягом 3-4 місяців і вже до серпня-вересня остаточно підписати документи з тим, хто виграє конкурс", - заявив Коболєв.

При цьому він повідомив, що в спільному управлінні українською ГТС зацікавлені Eustream (Словаччина)/Snam (Італія) і Gasunie (Нідерланди)/ GRTgaz (Франція).

"Також є зацікавленість від німецької однієї групи. Ми сподіваємося, що в 2018 році, після транзитного трибуналу, ми зможемо від'єднати ГТС від "Нафтогазу", - додав глава правління НАК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головою наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на першому офіційному засіданні ради сьогодні, 22 грудня 2017 року, була обрана Клер Споттісвуд.