ua en ru

Договір про партнерство з РФ розглянуть на засіданні РНБО у вересні, - нардеп

Договір про партнерство з РФ розглянуть на засіданні РНБО у вересні, - нардеп Фото: Ганна Гопко (РБК-Україна)

Про проведення засідання РНБО з цього питання вже повідомила Адміністрація президента

У вересні відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому обговорюватимуть питання непродовження договору України про дружбу, партнерство та співробітництво з Росією. Про це повідомила голова комітету у закордонних справ Ганна Гопко, передає кореспондент РБК-Україна.

Гопко підкреслила, що до кінця вересня цього року Україна може окремим документом повідомити про непродовження договору.

"Ми повинні чітко розуміти, що спливає десятирічний термін. За півроку, тобто, до кінця вересня цього року Україна може окремим документом повідомити, що ми не продовжуємо договір. У такий спосіб він припиняє свою діяльність. Зараз буде окреме засідання РНБО з цього приводу", - повідомила нардеп.

За її словами, про проведення засідання РНБО з цього питання вже повідомила Адміністрація президента.

"Ми отримали відповідь від голови Адміністрації президента, ще в липні, що в найближчий час (засідання РНБО, - ред.) відбудеться. Я дуже сподіваюсь, що найближчим часом - це в вересні", - додала вона.

Нардеп зазначила, що під час засідання Ради з нацбезпеки, зокрема, розглядатиметься і стан всієї договірно-правової бази України з Російською Федерацією.

"Зокрема, обговорюватимуть яким саме механізмом піти. Тривають певні обговорення. Чи це буде внесення законопроекту в парламент про непродовження цього договору, чи це буде просто повідомлення президентом України іншої сторони. МЗС підготує всі документи", - пояснила Гопко.

Нагадаємо, представник президента у Верховній раді, народний депутат Ірина Луценко заявив, що питання непролонгації договору України і Російської Федерації (РФ) про дружбу, партнерство і співробітництво буде вирішене до кінця вересня.

Як писало РБК-Україна, президент України Петро Порошенко доручив МЗС підготувати документи для денонсації договору про дружбу з Росією.