ua en ru

Договір про ЗВТ з ЄС буде прямо суперечити договором про ЗВТ з МС, - МЗС Литви

Договір про зону вільної торгівлі з Європейським союзом буде прямо суперечити договору про зону вільної торгівлі з Митним союзом. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в ефірі ток-шоу "Шустер Live" на телеканалі "Інтер".
"Приходить час, коли література і поезія закінчується, коли потрібно зробити вибір... Договір про асоціацію - це сегмент політичний, політична асоціація з Євросоюзом. І сегмент економічний - це договір про зону вільної торгівлі. І якщо підписати ось цей договір про вільну торгівлю, який складає частину договору про асоціацію, то це буде прямо суперечити договору про вільну торгівлі з Митним союзом", - зазначив міністр.
Говорячи щодо важливості питання про звільнення Юлії Тимошенко він зазначив: "(Проблема Тимошенко скрізь) актуальна, звичайно... Але це не єдине питання. Їх всі потрібно вирішувати. Головне, щоб Україна зробила домашніроботи по всьому спектру завдань. Це стосується, скажімо, адміністративної діяльності особливо... Це стосується питання кодексу виборів, це стосується правової системи. Я б виділив з цього питання, пов'язані з Генеральною прокуратурою... щоб не залишилося питань у скептиків з приводу виборчого правосуддя".

Читайте також: Україна має до кінця літа виконати всі вимоги ЄС, - МЗС Польщі