ua en ru

Україна має до кінця літа виконати всі вимоги ЄС, - МЗС Польщі

Україна повинна до кінця літа 2013 р. виконати всі вимоги Європейського союзу (ЄС). Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю журналістам перед Представництвом ЄС в Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якоїсь магічної дати для України немає... Але я думаю, якщо умовно говорити про це, то до кінця літа", - зазначив Сікорський.

При цьому міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс підкреслив, що зараз вікно можливостей для України відкрито.

"Наш візит до України пов'язаний з тим, щоб всі зрозуміли, що час, який залишився до саміту у Вільнюсі, не безкінечний. Всі повинні взяти на себе відповідальність. І всі повинні зрозуміти, що зараз відкрито вікно для можливостей", - заявив Лінкявічюс.

Він зазначив, що міністри закордонних справ ЄС проведи переговори з українським керівництвом.

"У нас відбулася ґрунтовна діалог з Президентом України Віктором Януковичем. Ми також зустрілися з представниками опозиції та громадянського суспільства. Всі ми хочемо, щоб угода про асоціацію була підписана у Вільнюсі. Ця угода не подарунок, а важіль для подальших реформ... Саме це наближатиме Україну до ЄС. Тому всі повинні поставитися до цього відповідально. Я впевнений, що результат буде позитивним", - заявив глава МЗС Литви.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи ставить ЄС жорстку вимогу про звільнення Юлії Тимошенко, він сказав: "Україна повинна повною мірою вирішити проблему з виборчим правосуддям. Усунути всі сумніви, що в Україні є виборче правосуддя".

Читайте також: ЄС не підпише угоду про асоціацію з Україною без звільнення Юлії Тимошенко, - нардеп