ua en ru

Додон заявив про необхідність вибудувати дружні відносини з Україною

Додон заявив про необхідність вибудувати дружні відносини з Україною Фото: Ігор Додон

Додон заявив, що сподівається на те, що його третій візит на посаді президента буде в Київ

Президент Молдови Ігор Додон заявив про необхідність вибудувати дружні відносини з Україною. Про це він заявив на прес-конференції в Москві в ході офіційного візиту в Російську Федерацію, повідомляє "РИА Новости".

"Я свою позицію не міняв, не змінюю і не буду міняти. Але треба розуміти, що нам треба вибудовувати з Україною дружні стосунки, нам потрібно вирішити придністровську проблему", - сказав він, зазначивши при цьому, що "в Молдові зараз ніхто не піде на ризик офіційного визнання Криму".

Як повідомляє Sputnik.md, Додон також заявив, що Україні та Молдові необхідно багато обговорити, і, перш за все, це питання демаркації кордону.

Так, згідно з повідомленням, Додон має намір взяти курс на вибудовування з Україною дружніх відносин.

Крім того, Додон заявив, що сподівається на те, що його третій візит на посаді президента буде або в Бухарест, або в Київ.

"Сподіваюся, що третім мій офіційний візит буде або в Бухарест, або в Київ. Я готовий поїхати і обговорювати всі складні питання", - підсумував він.

Як наголошується, перший візит був до Москви, другий - до Брюсселя.

Відзначимо, до свого обрання Додон заявляв, що Крим належить РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України не може заборонити в'їзд у країну Додону за його висловлювання про те, що Крим належить Росії.