ua en ru

Добкін має намір оскаржити рішення суду про свій арешт

Добкін має намір оскаржити рішення суду про свій арешт Фото: Михайло Добкін (УНІАН)

Нардеп прогнозує внесення за нього застави наступного тижня

Народний депутат від фракції "Опозиційного блоку" Михайло Добкін, якому суд 15 липня 2017 року обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави, планує оскаржити це рішення в апеляційній інстанції. Про це він заявив увечері в суботу, 15 липня, в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми будемо готувати позовну заяву в апеляційний суд, де хочемо оскаржити рішення суду першої інстанції, тому що я вважаю, що я не небезпечна людина для держави, мене нічого ховати і ізолювати від суспільства у в'язницю", - пояснив він.

Добкін також прогнозує, що заставу за нього буде внесено його однопартійцями вже наступного тижня.

"Наскільки я розумію, мої колеги, за що я їм вдячний, з власної ініціативи вирішили знайти кошти для застави і, я так розумію, що наступного тижня вона буде заплачена", - сказав нардеп.

Він також учергове заявив, що вважає справу проти нього політичною.

"Я переконаний, що там немає ніякої економіки, всі статті притягнуті за вуха, це справа політична", - сказав Добкін.

Нагадаємо, згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 15 липня 2017 року, народний депутат Михайло Добкін буде взятий під варту строком на два місяці, якщо не внесе застави у розмірі 50 млн гривень протягом 5 днів.

Генпрокуратура вбачає в діях нардепа ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у Харкові вартістю понад 220 млн гривень.