ua en ru

У "ДНР" просять Росію забезпечити поставки вакцини від гепатиту А, - ІС

У "ДНР" просять Росію забезпечити поставки вакцини від гепатиту А, - ІС Фото: бойовики на Донбасі (facebook.com-abazia)

На окупованому Донбасі з'явилася загроза епідемії гепатиту А

Самопроголошена "Донецька народна республіка" просить Російську Федерацію забезпечити додаткові поставки вакцини від гепатиту А. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, керівництво "ДНР" звернулося до російських кураторів з проханням вирішити питання з поставками з РФ додаткових партій вакцини від гепатиту А у зв'язку з загрозою епідемії. Також у зверненні керівництво "ДНР" обіцяє, що вакцинація буде проводитися безкоштовно.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление» Оккупанты полностью игнорируют т.н. «Пасхальное перемирие». В...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 2 квітня 2018 р.

Нагадаємо, на початку 2018 року в Миколаєві було зафіксовано спалах гепатиту А. В результаті спалаху гепатиту захворіли більше сотні людей. Гепатит А - інфекційне захворювання, яке передається через тісний контакт з хворим або продукти харчування і воду. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі щорічно реєструється 1,4 млн випадків захворювання вірусним гепатитом А. В Україні за останні роки відзначалося поступове зниження кількості таких хворих на 2-3 тис. на рік.