ua en ru

У Миколаєві зафіксовано спалах гепатиту А

У Миколаєві зафіксовано спалах гепатиту А Фото: у Миколаєві спалах гепатиту А (фото: 112 Україна)

Госпіталізовано 32 людини

У Миколаєві зафіксували спалах гепатиту А, 32 людини, включаючи шість дітей, госпіталізовані. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляється, діагноз вже підтвердили одній дитині і 15 дорослим.

"Відомо, що більшість хворих проживають у Заводському районі міста Миколаєва. І серед можливих шляхів зараження можуть бути неякісна вода і продукти без належної термічної обробки, недотримання правил гігієни", - прокоментувала ситуацію облдержадміністрація.

В адміністрації заявляють, що для запобігання зараження гепатитом А необхідно приймати виключно кип'ячену воду, дотримуватися гігієни рук і тіла, чистоти побутової посуду, вживання тільки якісних продуктів і після їх термічної обробки.

Гепатит А - інфекційне захворювання, яке передається через тісний контакт з хворою людиною або продукти харчування та воду.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі щорічно реєструється 1,4 мільйона випадків захворювання вірусним гепатитом А. В Україні в останні роки відзначалося поступове зниження кількості таких хворих 2-3 тисячі на рік.

Нагадаємо, напередодні новорічних застіль, Роспотребназор вирішив нагадати росіянам про те, які страви можуть викликати серйозні кишкові захворювання та отруєння. Рекомендації опубліковані на офіційному сайті відомства.