ua en ru

ДНР зобов'язала кабельних провайдерів відключити українські канали

ДНР зобов'язала кабельних провайдерів відключити українські канали Фото: телемовлення на окупованих територіях України

Про це йдеться в листі в. о. "міністра інформації" ДНР Олени Нікітіної, копію якого має РБК-Україна

Так зване "Міністерство інформації" самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) вимагає від кабельних провайдерів, які поширюють телесигнал на тимчасово окупованих територіях Донецької області, відключити низку українських телеканалів. Про це йдеться у відповідному листі за підписом в.о. "міністра інформації" ДНР Олени Нікітіної від 6 лютого 2016 №118, копія якого є в розпорядженні РБК-Україна.

"З метою запобігання розповсюдження матеріалів та інформації, що має екстремістський характер, необхідно в термін до 10 лютого 2016 року припинити мовлення телеканалів України, у тому числі зазначених у додатку 1., після чого Міністерством інформації ДНР буде проводитися перевірка всіх суб'єктів ринку телекомунікацій на предмет виконання цієї вимоги", - сказано в документі.

Далі в ньому з посиланням на "наявні оперативні дані" повідляється ється, що найближчим часом владою України заплановано комплекс заходів щодо включення блоків інформації екстремістського характеру до сітки українських телеканалів на території ДНР.

В цілому, в "чорному списку" фейкової республіки зазначено 55 українських телеканалів, 15 з яких - інформаційні.

ДНР зобов'язала кабельних провайдерів відключити українські канали

ДНР зобов'язала кабельних провайдерів відключити українські канали

Нагадаємо, раніше до подібної блокування українських ЗМІ вдалися "влади" сусідній "Луганської народної республіки". Зокрема, за даними групи "Інформаційний спротив", ЛНР заборонила кабельним операторам транслювати українське ТБ в жовтні 2015.

Раніше в лютому стало відомо про блокування у ЛНР 113 українських інформаційних ресурсів, у тому числі й РБК-Україна.

Пізніше військова розвідка повідомила про підготовку на підконтрольних ДНР/ЛНР територіях антиукраїнських провокацій для іноземних ЗМІ.