ua en ru

ДНР планує ввести на підконтрольній території "строкову службу"

ДНР планує ввести на підконтрольній території "строкову службу" Фото: ДНР

"Заклику" підлягають чоловіки від 18 років

Так звана "Донецька народна республіка" (ДНР) планує ввести на підконтрольній їй території "строкову службу". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"З метою укомплектування окупаційних військ т. зв. влада ДНР планує ввести на підконтрольній території "строкову службу". Передбачається здійснювати призов чоловіків у віці від 18 років, які ще не брали участь у бойових діях у складі проросійських терористичних угруповань. "Обов'язковому призову" будуть підлягати особи, які раніше проходили службу в силових структурах України", - йдеться в повідомленні.

У розвідці відзначили, що уникнути "призову" можна тільки у разі повної непридатності за станом здоров'я або шляхом дачі хабара (від 2 тисяч до 3,5 тисяч доларів). щоб попередити ухилення від військової служби влада ДНР заборонили виїзд з окупованих районів Донецької області чоловіків у віці від 18 до 65 років без спеціального дозволу. Всім, хто не виконав цю вимогу, після повернення загрожує конфіскація майна і тюремне ув'язнення.

Нагадаємо, "Луганська народна республіка" 8 лютого прийняла рішення створити у вищих навчальних закладах на тимчасово окупованій території області "військові кафедри".