ua en ru

Розвідка: ЛНР вирішила створити у вищих навчальних закладах "військові кафедри"

Розвідка: ЛНР вирішила створити у вищих навчальних закладах "військові кафедри" Фото: бойовики

Через брак кадрів бойовики на передовій змушені нести службу на постах від двох до трьох діб, у зв'язку з чим почастішали випадки вживання алкоголю та наркотиків

Так звана "Луганська народна республіка" (ЛНР) 8 лютого прийняла рішення створити у вищих навчальних закладах на тимчасово окупованій території області "військові кафедри". Про це в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Самопроголошена влада псевдореспублик намагається поповнити некомплект начальницького складу ланки "взвод-рота" за рахунок студентів. 8 лютого керівництвом т. зв. ЛНР прийнято рішення про створення у вищих навчальних закладах на тимчасово окупованій території Луганської області "військових кафедр". Визначення переліку необхідних військових спеціальностей і замовлення на підготовку буде здійснювати командування 2 АК Центру територіальних військ Південного військового округу ВС РФ. Для проведення занять з загальновійськової підготовки будуть залучатися колишні військовослужбовці, у тому числі ті, які брали участь у бойових діях проти України у складі російських окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

За інформацією управління розвідки, серед бойовиків продовжує зростати невдоволення умовами служби особового складу 1 АК, який знаходиться безпосередньо на передових позиціях. З-за низької укомплектованості підрозділів 9 окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) військовослужбовці полку змушені нести службу на постах від двох до трьох діб (замість одних).

"Почастішали випадки вживання особовим складом спиртних напоїв і наркотиків під час несення служби на постах", - зазначили в розвідці.

Нагадаємо, населення на підконтрольних самопроголошеним Донецької та Луганської "народним республікам" територіях здійснює опір мародерам з числа російських бойовиків.