ua en ru

Депутати Донецької облради підтримали проведення місцевих виборів в квітні

Депутати Донецької облради підтримали проведення місцевих виборів в квітні Фото: ДНР

Відповідні звернення були направлені Володимиру Гройсману та Сергію Власенко

Депутати Донецької облради підтримали проект Постанови Верховної Ради України "Про призначення чергових виборів депутатів окремих районних, міських, районних у містах, сільських, селищних, міських голів". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної ради.

Зазначається, що відповідні звернення були направлені голові парламенту Володимиру Гройсману та голові Комітету ВРУ з питань регіональної політики і місцевого самоврядування Сергію Власенко.

"Цей проект передбачає проведення чергових виборів до органів місцевого самоврядування 24 квітня 2016 року у 80 населених пунктах Донецької області, в яких вони не проводилися 25 жовтня 2016 року згідно з Постановою Центральної виборчої комісії від 29.09.2015 р. №207", - йдеться в повідомленні.

"Пропонуємо також доповнити проект нормою Постанови про призначення на 24 квітня 2016 року чергових виборів депутатів Донецької обласної ради", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, самопроголошена "Луганська народна республіка" (ЛНР) має намір провести "вибори" в лютому без участі України.

Раніше також повідомлялося, що Росія готова обговорювати заміну голів так званих Донецької та Луганської "народних республік" Олександра Захарченко та Ігоря Теслярської в обмін на визнання виборів на окупованих територіях Донбасу.