ua en ru

У ДНР/ЛНР почастішали випадки дезертирства бойовиків, - Тимчук

У ДНР/ЛНР почастішали випадки дезертирства бойовиків, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук повідомив про випадки дезертирства серед бойовиків

Тільки в Новоазовську зафіксовано 14 випадків дезертирства бойовиків

У збройних формуваннях самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" почастішали випадки дезертирства бойовиків. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, у ДНР зберігається тенденція до збільшення випадків дезертирства з причин незадовільних умов служби і відсутності "ідейності".

"Так, в 9-му окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти" (Новоазовськ) від першої партії "призову", проведеного восени 2016 року, залишилися служити тільки 15% "військовослужбовців". У період з 28 листопада по 5 грудня в цій частині офіційно зафіксовано 14 випадків дезертирства (ще не менше 20 випадків командирами підрозділів офіційно не фіксувалися через побоювання відповідальності)", - повідомив Тимчук.

Крім того, у перших числах грудня зафіксовано випадок дезертирства у ЛНР. Бойовика розшукують за самовільне залишення позицій і пограбування.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». В зоні АТО відзначається деяке зниження активності російсько...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 13 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО обстріляли чергу на КПВВ "Майорськ", є загиблий і поранений.