ua en ru

ДНР готова допустити міжнародних експертів для розслідування катастрофи малазійського літака

Прем'єр-міністр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай заявив, що керівництво республіки готове допустити міжнародних експертів для розслідування причин катастрофи Boeing 777 компанії Malaysia Airlines.

Прем'єр-міністр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай заявив, що керівництво республіки готове допустити міжнародних експертів для розслідування причин катастрофи Boeing 777 компанії Malaysia Airlines. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДНР.

"На місці падіння працює слідча група Генеральної прокуратури ДНР. ДНР зацікавлена в об'єктивному розслідуванні інциденту, і готова допустити на місце аварії іноземних слідчих. Олександр Бородай вважає, що це провокація українських силовиків", - йдеться в повідомленні.

Бородай зазначив, що у ДНР немає засобів ППО, здатних вразити пасажирський літак, що летить на магістральній висоті.

"Стеля" наших ППО складає 2,5 км. Магістральна висота пасажирського літака значно більше. Українська сторона ще 14 липня оголошувала про приведення своїх ППО в бойову готовність", - сказав прем'єр ДНР.

За словами першого віце-прем'єра ДНР Андрій Пургіна, Державна авіаційна служба з 8 липня закрила повітряний простір в зоні проведення антитерористичної операції для цивільних літаків і "Україна весь час полювала за російськими безпілотниками... українська армія переплутала з ними малайзійський літак".

"Українська армія майстер по ППО, досить згадати тільки 4 жовтня 2001 року, коли вони збили літак Ту-154, що здійснював рейс з Ізраїлю, пролітаючи над східною акваторією Чорного моря на висоті 11 тисяч метрів".