ua en ru

У Дніпропетровській області кількість крадіжок газу залишилася на рівні 2015 року

У Дніпропетровській області кількість крадіжок газу залишилася на рівні 2015 року У Дніпропетровській області кількість крадіжок газу залишилася на рівні 2015 року

За 11 місяців цього року фахівці ПАТ "Дніпропетровськгаз" зафіксували 1147 випадків несанкціонованого споживання газу, що завдало збиток компанії на суму понад 58 млн. грн. Найчастіше крадіжками газу займаються ті жителі регіону, які раніше були відключені від системи газопостачання за борги, повідомляє прес-служба компанії.

Як наголошується, протиправні дії можуть коштувати споживачам занадто дорого як з міркувань безпеки, так і з фінансової сторони.

За даними прес-служби, кілька "кричущих" випадків розкрадання газу відбулося в Кам'янському. Мешканці одного з будинків крали газ через приховану врізку в систему газопостачання. Після того це як було виявлено, порушники відшкодували збитки у розмірі 91 тис. грн. Подібний випадок стався на вулиці Василя Стефаника, але сума збитку, нанесеного через крадіжки газу, була ще більшою і склала 116 тис. грн.

"Розрахунок суми компенсації збитку при підтвердженні факту крадіжки газу, згідно з Кодексом ГРМ залежить від кількості прописаних у приміщенні осіб, наявності підключених газових приладів, розміру опалювальної площі або дати останнього контрольного зняття показань побутового лічильника газу співробітниками "Дніпропетровськгазу", - сказав комерційний директор компанії Віталій Косенко.