ua en ru

У Дніпропетровській області фірма росіянина незаконно добувала залізну руду

У Дніпропетровській області фірма росіянина незаконно добувала залізну руду Фото: підприємство незаконно добувало залізну руду

У результаті її діяльності до бюджету не надійшло близько 12 млн гривень

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили підприємство, зареєстроване на громадянина Росії, яке незаконно видобувало залізну руду. Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

"Правоохоронці з’ясували, що приватне акціонерне товариство займалось видобуванням залізної руди. Кінцевий бенефіціар цього підприємства є громадянином РФ. Виробничі шахти знаходилися у Кривому Розі. Проте, у вересні 2016 році термін дії дозволів на проведення даної діяльності закінчився", - йдеться в повідомленні.

Не зважаючи на це, діяльність підприємства не припинялася. Упродовж вересня-грудня на рудниках було незаконно видобуто понад 150 тисяч тонн руди. Попередня вартість товарної залізної руди становить понад 100 мільйонів гривень.

"Крім цього, незаконно видобута руда не враховувалася в бухгалтерському обліку. Відтак до державного бюджету не сплачувалася рентна плата, яка складає 8% від вартості видобутої руди. За попередніми даними, сума несплачених платежів складає понад 12 мільйонів гривень", - підрахували в поліції.

У Дніпропетровській області фірма росіянина незаконно добувала залізну рудуУ Дніпропетровській області фірма росіянина незаконно добувала залізну рудуУ Дніпропетровській області фірма росіянина незаконно добувала залізну рудуУ Дніпропетровській області фірма росіянина незаконно добувала залізну руду

Фото: незаконний видобуток залізної руди в Дніпропетровській області

Прокуратурою Дніпропетровської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 4 ст. 240 КК(порушення правил охорони або використання надр).

Працівники УЗЕ в Дніпропетровській області та обласної прокуратури провели санкціоновані обшуки. Правоохоронці вилучили чорнову бухгалтерію та носії інформації, в яких зазначено облік незаконно видобутої руди.

Також у рамках кримінального провадження та на підставі ухвали суду заблоковано більше 100 тисяч тонн товарної залізної руди на суму понад 75 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада планує збільшити витрати на підтримку вугільних шахт на 1 млрд гривень.