ua en ru

Рада планує збільшити витрати на підтримку вугільних шахт на 1 млрд гривень

Рада планує збільшити витрати на підтримку вугільних шахт на 1 млрд гривень Фото: витрати на підтримку вугільної галузі можуть збільшити

Законопроект підготують до другого читання за скороченою процедурою

Верховна Рада України прийняла в першому читанні за основу законопроект №4744 "Про внесення змін у закон "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо державної підтримки державних вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції)", передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що за прийняття законопроекту за основу і в цілому проголосували 195 парламентаріїв, за основу - 244 нардепа. При цьому скорочену процедуру підготовки документа до другого читання підтримали з другого разу 239 парламентаріїв (спочатку 222).

"Завданням цього проекту закону є забезпечення належного функціонування вуглевидобувних підприємств та забезпечення теплових станцій України енергетичними ресурсами у вигляді вугільної продукції за рахунок корисних копалин власного видобутку", - сказано в пояснювальній записці.

Так, у держбюджеті-2016 пропонувалося додатково збільшити видатки державної бюджетної програми "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції" на 1 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна очікує поставок 560 тис. тонн антрациту з альтернативних джерел.