ua en ru

Дніпропетровський військовий госпіталь був проданий російському банку за сумнівними схемами, - ЗМІ

Дніпропетровський військовий госпіталь, який був проданий в 2007 р. опинився в руках російського державного банку ВТБ. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

За даними телеканалу, в 2007 р. шпиталь був проданий за сумнівними схемами. "Ми піднімали питання Дніпропетровського військового госпіталю, який, як ви знаєте в 2007 р. з якимись махінаціями був проданий приватній структурі, яка заклала госпіталь, який належить Міноборони, російському банку ВТБ. Сьогодні, по-суті, госпіталь, в якому лікують наших хлопців, належить країні-окупантові", - цитує "5 канал" уповноваженого Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Лугнанской областях Ірину Геращенко.

Інформацію про те, що держава буде повертати госпіталь "5 каналу" підтвердив і міністр оборони Валерій Глетей. "Я почав робити все можливе, щоб госпіталь в Дніпропетровську не відібрали. Знаєте хто? Російський банк. Цей госпіталь продав один з керівників відомства, попередник. До речі, проукраїнський, який зараз виходить і дає оцінки", - зазначив Гелетей.

Нагадаємо, в 2007 р. посаду міністра оборони обіймав нинішній лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.