ua en ru

Дніпропетровські волонтери вимагають скасувати програму підтримки їх діяльності

У Дніпропетровській міській раді 12 січня відбулася зустріч представників волонтерських організацій міста, обурених прийнятої на останній сесії міськради програми підтримки волонтерської діяльності. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Усі присутні - близько 80 осіб, одноголосно проголосували за ініціативу по створенню проекту рішення міськради про скасування даної програми, якою передбачається виділення у 2015 році 1 млн 65 тис. Гривень на створення інтернет-порталу для волонтерів, проведення конференцій, круглих столів, фестивалів, на друк буклетів і т.п.
За словами волонтера Юлії Сегеди, більш доцільним є виділення коштів міського бюджету на соціальні проекти. Наприклад, на створення реабілітаційного центру для воїнів АТО і переселенців.

Ініціатор створення програми, начальник управління внутрішньої політики Дніпропетровської міськради Михайло Гликман заявив сказав, що готовий виступити за її скасування.
"Ми хотіли, як краще, і ніхто не збирався ці гроші "пиляти". Якщо хлопцям не підходить ця програма, я підготую проект рішення про її скасування", - заявив він.

Нагадаємо, у Донецьку з полону бойовиків були звільнені чотири волонтера.