ua en ru

Дніпропетровські терористи виготовили вибухівку за інструкціями з Інтернету, - Захарченко

Вибухівка, яка використовувалася при здійсненні вибухів 27 квітня у Дніпропетровську, була виготовлена терористами по інструкціям з Інтернету. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко на прес-конференції в Дніпропетровську, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вибухівка була виготовлена за інструкціями з Інтернету... Ми бачимо, і це підтверджується в ході проведення слідства, що вони цим питанням активно цікавилися. Цьому є підтвердження в їх електронних засобах", - зазначив Захарченко.

Також він додав, що один з терористів був одружений, ще один мав відношення до наукової діяльності. Вік всіх зловмисників - до 40 років.

Голова СБУ Ігор Калінін заявив: "Робота в цьому напрямі, пов'язана з терористичними погрозами, вона показує те, що вибухо-технічні вироби робилися напередодні або безпосередньо перед вибухом, а з урахуванням цих саморобних вибухових пристроїв, виготовлення їх досить просте, не вимагаюче високих професійних навиків, і його можливо виготовити протягом 10-15 хвилин за наявності всіх необхідних компонентів. Це звичайні хімічні сполуки, що складають органічну сполуку. Нічого складного тут не немає".

Нагадаємо, 27 квітня у Дніпропетровську сталася серія вибухів в громадських місцях, в результаті яких постраждали 29 людей, влада назвали вибухи терактами. Вибухові пристрої, закладені в урни, спрацювали в Дніпропетровську 27 квітня в період з 11:00 до 13:02 в різних місцях на проспекті Карла Маркса.

Заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фаринник повідомив, що в Дніпропетровську був використаний оболонковий вибуховий пристрій без додаткової начинки.