ua en ru

"Дніпропетровськгаз": 17% багатоповерхових будинків уклали договори на техобслуговування

"Дніпропетровськгаз": 17% багатоповерхових будинків уклали договори на техобслуговування Газова труба (kmu.gov.ua)

На сьогодні 75% юридичних осіб та близько 17% багатоквартирних будинків уклали з АТ "Дніпропетровськгаз" договори на технічне обслуговування газових мереж. Ця послуга забезпечує належний стан мереж та безпеку в користуванні газом для споживачів.

Про це повідомляє прес-служба "Дніпропетровськгазу".

"Кожен власник, співвласник, орендар будівлі повинен самостійно подбати про власну безпеку та укласти відповідний договір з компанією, що має дозвіл проводити газонебезпечні роботи", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що АТ "Дніпропетровськгаз" є однією з таких компаній. Вона має багаторічний досвід у наданні послуг з обслуговування газового обладнання та газопроводу, штат працівників підприємства - це висококваліфіковані фахівці з необхідною освітою.

"Більше 75% юридичних осіб Дніпропетровської області обрали АТ "Дніпропетровськгаз" на ринку даної послуги. 98% багатоквартирних будинків міста Покров уклали договір на технічне обслуговування, що є зразком відповідальності. На жаль, ситуація з приватним сектором у сфері викликає хвилювання, адже споживачі не приділяють належної уваги власній безпеці і досі не уклали договір на обслуговування. На сьогодні, найгостріше питання стоїть в місті Жовті Води", - відзначає директор по капітальному будівництву АТ "Дніпропетровськгаз" Максим Бойко.

За словами прес-служби, відсутність періодичного технічного обслуговування газових мереж призводить до погіршення їх стану. Крім того, зараз споживачі проводять більше часу вдома, менше провітрюють приміщення. Все це підвищує ризик аварійних ситуацій.

"Вартість робіт з технічного обслуговування залежить від їх виду і обсягу - протяжності мереж, кількості приладів, їх типу і періоду обслуговування, і розраховується індивідуально для кожного клієнта і домоволодінь", - говориться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що у зв'язку з прийняттям низки законодавчих актів, зокрема Закону України "Про житлово-комунальні послуги", Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості № 250 від 10 травня 2018 року, Наказом Міненерго № 190 від 27 липня 2018 року, Кодексу газорозподільних систем, послуга з технічного обслуговування газових мереж стала ринковою Тому кожний власник, співвласник, орендар будівлі повинен забезпечити технічне обслуговування системи газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України.