ua en ru

Дніпропетровська митниця за 9 міс. 2011 р. збільшила відрахування в бюджет на 24% - до 7,3 млрд грн

Дніпропетровська митниця за 9 місяців 2011 р. перерахувала в бюджет 7,3 млрд грн. В порівнянні з аналогічним періодом 2010 р. загальні надходження країни збільшились на 24%. Про це під час прес-конференції у Дніпропетровську заявила начальник митниці Марія Сухіна, повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Щоденні суми перерахувань складають 40 млн грн, що на 8 млн грн більше ніж в 2010 р. Позитивна динаміка спостерігається у збільшенні об'ємів ввезених товарів для: важкої промисловості на 54%; металургійної промисловості - на 45%; хімічної - на 25%.

За результати 9 місяців 2011 р. експорт в Дніпропетровській області зріс на 27%. Більше ніж вдвічі збільшились поставки готової продукції металургійних підприємств, на 50% збільшились об'єми експорту продукції хімічної промисловості, на 50% - напівфабрикатів для металургійних підприємств.

Дніпропетровська митниця забезпечує митний контроль та митне оформлення товарів більше 5 тис. суб'єктів ЗЕД, які здійснюють експортно - імпортні операції на території Дніпропетровської області.
Крім того, перший заступник начальника Дніпропетровської митниці Вадим Борса зазначив, що станом на 6 жовтня 2011 р. до реєстру підприємств, допущених до електронного декларування включено 49 підприємств, які розташовані в зоні діяльності Дніпропетровської митниці. Двадцять сім з 49 підприємств на теперішній час активно здійснюють електронне декларування. Попередню згоду на застосування електронного декларування надало 60 підприємств.
Наразі Держмитслужба реалізує другий етап пілотного проекту з електронного декларування товарів. До другого етапу пілотного проекту щодо впровадження електронного декларування в Дніпропетровській митниці залучено 4 підприємства: ТОВ "Саббіа груп", ТОВ "Керамплюс", ТОВ "Комтек сервіс", ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".
На питаннях боротьби з контрабандою детально зупинився під час прес-конференції заступник начальника митниці Павло Скальський. Він озвучив показники діяльності служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил: з початку року було заведено 317 справ про порушення митних правил на суму 556 млн.