ua en ru

Дніпропетровська облдержадміністрація та Севастопольська міськдержадміністрація уклали угоду про співробітництво

Між Дніпропетровською облдержадміністрацією та Севастопольською держадміністрацією була укладена угода про співробітництво в економічній, промисловій, інноваційній, торговельній, науково-технічній, гуманітарній та інших сферах, яку 15 вересня підписали губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та голова Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Зокрема, в угоді надається важливе значення підтримці підприємництва, налагодженню системи міжрегіональних зв'язків, визначених у Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2015 р.

"У сучасних ринкових умовах партнерські плідні відносини з іншими містами та регіонами України дозволяють максимально використовувати економічний і промисловий потенціал Дніпропетровської області", - зазначив Вілкул.

Зокрема, за угодою, Дніпропетровська обласна та Севастопольська міська державні адміністрації будуть сприяти:

розробці та реалізації спільних інвестиційних проектів та міжрегіональному співробітництву;
взаємодії підтримці підприємництва у фінансово-кредитній та інноваційній сферах, а також практикуватимуть спільне опрацювання та фінансування проектів і програм з цих питань;
проведенню ярмарків, виставок-продажів товарів і послуг провідних підприємств усіх галузей промисловості;
організації науково-педагогічних семінарів і робочих зустрічей, а також здійсненню програм обміну студентськими та молодіжними творчими об'єднаннями і фондами та стажуванню вчених, дослідників, спеціалістів, студентів;
проведенню днів культури, художніх виставок, гастролей колективів і солістів, вистав, тематичних симпозіумів і круглих столів, всебічній співпраці в галузі культурно-освітньої роботи та самодіяльної творчості;
обміну досвідом роботи, результатами досліджень, публікаціями в галузі охорони здоров'я, проведенню спільних семінарів, симпозіумів, конференцій та ділових зустрічей фахівців з питань охорони здоров'я.

Для реалізації угоди між Дніпропетровщиною та Севастополем протягом двох місяців буде створена спільна робоча група, яка розробить план дій з співробітництва.