ua en ru

"Дніпрогаз": клієнти, які не користувалися газом, будуть платити за доставку мінімально

"Дніпрогаз": клієнти, які не користувалися газом, будуть платити за доставку мінімально Ілюстративне фото (104.ua)

Зміни будуть діяти з 1 січня 2020 року

Розмір мінімального платежу для деяких категорій споживачів у Дніпрі та Дніпровському районі в першому півріччі 2020 року складе від 2,15 до 17,27 гривень в місяць. Про це повідомляє прес-служба АТ "Дніпрогаз".

"НКРЕКП затвердила мінімальний розмір плати за доставку блакитного палива. Рішення торкнеться нових споживачів, домогосподарств, що споживають газ менше дев'яти місяців і тих, хто не користувалися газом", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що 6 березня 2020 року державний регулятор прийняв постанову № 580, яке передбачає мінімальну плату за доставку природного газу для наступних категорій споживачів:

- нові споживачі та/чи домогосподарства, які мають період споживання природного газу менше дев'яти місяців;

- домогосподарства, які тривалий час не користувалися газом, у тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не відключено від системи газопостачання і не подавали заяву на розірвання договору на розподіл

Розмір мінімальної плати в залежності від наявності газового обладнання буде розраховуватися наступним чином:

Домогосподарство з газовою плитою

39 куб. м * 0,66 грн / 12 міс = 2,15 грн

Домогосподарство з плитою та газовою колонкою

126 куб. м * 0,66 грн / 12 міс = 6,93 грн

Домогосподарство з автономним опаленням

314 куб. м * 0,66 грн / 12 міс = 17,27 грн

Також у прес-службі додали, що згідно з Постановою НКРЕКП від 24 грудня 2019 року № 3017 затверджено:

  • на період з 1 січня 2020 року до 30 червня 2020 року включно:
  • тариф на послуги з розподілу природного газу - в розмірі 0,66 грн за 1 кубометр на місяць з ПДВ;
  • на період з 1 липня 2020 року:
  • тариф на послуги з розподілу природного газу - в розмірі 0,77 грн за 1 кубометр на місяць з ПДВ

"Оновлені рахунку споживачі отримають в квітні поточного року. Тим, хто вже сплатив за квитанціями в січні і лютому, буде зроблений перерахунок. Кошти залишаться на особових рахунках споживачів. Для цього не потрібно писати окремих заяв в газову компанію і звертатися до Контакт-центр", - йдеться в повідомленні.

За словами прес-служби, для розрахунку мінімальної плати за доставку для домогосподарств НКРЕКП використовувала діючі норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 року № 143 "Питання споживання природного газу".

"Розмір мінімальної плати для домогосподарств, що використовують газ комплексно, розрахований виходячи із середньомісячного обсягу споживання в міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалася на підставі квадратури приміщення чи будинку", - йдеться в повідомленні.