ua en ru

"Дніпрогаз" інвестував в систему газопостачання понад 13 млн гривень

"Дніпрогаз" інвестував в систему газопостачання понад 13 млн гривень

Фінансування інвестпрограми здійснюється за рахунок коштів "Дніпрогазу"

В рамках інвестиційної програми 2016 року ПАТ "Дніпрогаз" спрямувало 13,1 млн гривень на заміну обладнання та забезпечення безаварійної роботи системи газопостачання Дніпра та Дніпропетровського району. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Зазначається, що усі кошти, які надходять до ПАТ "Дніпрогаз" як плата за послуги з розподілу газу, компанія скеровує на виробничу діяльність та фінансування інвестиційної програми, яку затверджує держрегулятор. За даними прес-служби, пріоритетними напрямками роботи компанії у минулому році стали виконання капітальних ремонтів і реконструкції газових мереж та забезпечення приладового обліку газу в побутових споживачів.

Так, для підвищення надійності системи газопостачання спеціалістами підприємства було замінено понад 2,2 км аварійних газопроводів та виконано водолазне технічне обстеження підводного переходу газопроводу високого тиску 426 мм через річку Дніпро довжиною 3,7 км. Крім того, фахівці провели повну реконструкцію 17 ШРП, відремонтовали 32 установки захисту газопроводів від електрохімічної корозії, виконали капітальний ремонт обладнання 24 газорегуляторних пунктів, замінили відключаючі пристрої у 11 газових колодязях.

Також компанія встановила 410 загальнобудинкових та майже 11 тисяч побутових газових лічильників на суми 11,3 млн грн та 19,1 млн грн відповідно.

"Фінансування інвестпрограми здійснюється за рахунок коштів "Дніпрогазу", що надходять від тарифу на розподіл газу. На сьогодні вартість 1 кубометру газу для побутових споживачів складає 6,96 грн, а тариф на розподіл, встановлений для компанії у цій ціні, становить усього 0,56 грн або 8%. Саме з цих коштів на підприємстві виплачується заробітна плата, податки, забезпечуються обслуговування споживачів та підтримка у робочому стані газорозподільної системи. Проте через низький рівень розрахунків за спожитий газ та велику кількість субсидіантів ці гроші компанія отримує не в повному обсязі", - розповідає технічний директор ПАТ "Дніпрогаз" Юрій Безпрозваний.