ua en ru

У Дніпрі затримали на хабарі у 25 тис. доларів адвоката

У Дніпрі затримали на хабарі у 25 тис. доларів адвоката Фото: місце затримання (facebook.com/lysenko.andrii)

В одному із закладів харчування у місті Дніпро адвоката та його знайому затримали після отримання зазначених грошових коштів

У місті Дніпро затримали адвоката за вимагання 25 тис. доларів. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку прес-секретаря Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"У ході розслідування встановлено, що адвокат, у змові зі своєю знайомою, вимагали від підприємця 25 тис. доларів. Ці кошти вони нібито повинні були передати судді районного суду для прийняття судом рішення про зняття арешту з земельної ділянки", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в одному із закладів харчування у місті Дніпро адвоката та його знайому затримали після отримання зазначених грошових коштів.

Слідчі управління спеціальних розслідувань ГПУ за процесуального керівництва прокурорів Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних ДБР, проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення злочинів,передбачених ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів), ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ст.369-2 (зловживання впливом), ст.388 (незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації) та ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

Нагадаємо, у районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронці затримали на отриманні хабара в 15 тис. гривень заступника командира з тилу однієї з військових частин.